Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą

Ewa
Przekąski
15.12.2021 8:03
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą

W tak przygotowanych śledziach przede wszystkim lubię te przenikające się słodko-kwaśno-słone smaki. Oczywiście jak dla mnie, najlepsze śledzie to te lekko odmoczone w mleku, aczkolwiek wiem, ze to kwestie indywidualne i niektórym intensywna słoność śledzia zupełnie nie przeszkadza – ja moczę. Śledzie w kwaśnej śmietanie z jabłkiem i cebulą to opcja idealna nie tylko na Święta, ale też na każdą domówkę. Wg mnie najlepiej smakują w dniu przygotowania (zdjęcia robiłam im następnego dnia i jak widać, po tym czasie, śmietana dosyć mocno się mi rozrzedziła). - 4-5 filetów śledziowych a’la matias (u mnie Lisner) - mleko do namoczenia śledzi - …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/12/15/sledzie-w-smietanie-z-jablkiem-i-cebula/