Parrozzo - włoskie ciasto migdałowe

Magda
Ciasta
14.12.2021 11:39
Parrozzo - włoskie ciasto migdałowe

Zanim podzielę się z Wami kolejnym bożonarodzeniowym przepisem na Parrozzo – włoskie ciasto migdałowe, kilka słów skąd pochodzą moje pomysły. W tym roku pomysły na świąteczne wypieki podrzuca mi moja mała 9-latka, która w szkole brała udział w przygotowaniu kulinarnego kalendarza adwentowego. Każdy uczeń z klasy Emmy miał za zadanie przygotowanie tradycyjnego dania ze wskazanego regionu Włoch. Dzięki temu codziennie mogą delektować się nowymi smakami i kolejno odkrywać włoskie regiony nie tylko geograficznie, ale również kulinarnie. Nie muszę Wam chyba mówić, jak bardzo spodobał się nam ten pomysł. Emma codziennie wraca z nowymi przepisami, wszystko dokładnie spisujemy i planujemy co …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/parrozzo-wloskie-ciasto/