Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Jolanta

Dania mączne

08.12.2021 18:38

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Ciąg dalszy świątecznych przepisów. Tym razem polecam Wam mój kolejny przepis na Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami , których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Tym razem do ciasta dodana jest semolina, czyli gruboziarnista mąka otrzymywana z pszenicy twardej (durum). Pierogi to danie postne. Farsz jest przygotowany z dobrej jakościowo kapusty kiszonej, którą kupujemy ze sprawdzonego źródła i z borowików suszonych (prawdziwków), które sami zbieraliśmy z Piotrem w lesie, a potem suszyliśmy. Pierogi wigilijne to moje drugie ulubione danie po karpiu w galarecie. Na Wigilii są u nas również ruskie pierogi dlatego, że mój syn nie jada tych z …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami/