Tort czekoladowo-pomarańczowy na piernikowym cieście to tort zdecydowanie zimowy. Myślę, że idealny na Boże Narodzenie 😊 Uwaga: szklanka 200 ml 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao mieszamy w jednej misce. Jogurt, jajka i olej mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, nie ucieramy ciasta na gładko, musi być niejednorodne. Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 18 cm i piekę 35-40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. 15 łyżek mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/tort-czekoladowo-pomaranczowy/