Surówka z kapusty pekińskiej

Kasia

Obiad

Nov. 20, 2021, 2:50 p.m.

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewka. Przepis banalnie prosty, a surówka smakuje wyśmienicie. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu, bo nam surówka smakowała bardzo, polecam. Składniki: - 1 mała kapusta pekińska - 2 marchewki - 1/2 cebuli - 1/2 pęczka natki pietruszki - 4 łyżki oliwy - sok z 1/2 cytryny - cukier - sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa dokładnie myję. Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miski. Marchew ścieram na tarce na dużych oczkach, cebulę kroję w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekam. Skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam do smaku cukrem, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszam. Smacznego!

Magiczna kuchnia Kasi

Kasia