SKŁADNIKI LASAGNE Z DYNIĄ I SZPINAKIEM - 250 g makaronu typu lasagne - 500 g miąższu dyni - 500 g szpinaku - 100 g parmezanu - 1 mozzarella - 1-2 ząbki czonku - tymianek - szałwia - sól, pieprz - oliwa z oliwek SOS BESZAMELOWY - 500 ml mleka - 50 g masła - 50 g mąki pszennej - gałka muszkatałowa - sól, pieprz PRZYGOTOWANIE DYNIA 1 Miąższ dyni kroimy na cienkie plasterki. 2 Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. 3 Na wierzchu dyni układamy kilka gałązek tymianku i listków szałwii. 4 Dynię …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/lasagne-z-dynia-i-szpinakiem/