Raz na jakiś czas przygotowuję takie roladki schabowe z oscypkiem. Nie pojawiają się u nas zbyt często, bo zwykle na oscypka są inne pomysły (tak na prawdę lubimy zjeść go ot tak, po prostu, czy na kanapce). Kiedy jednak u zaprzyjaźnionej sprzedawczyni uda się kupić 2 duże, świeże oscypki, jeden z nich przeznaczony jest do dań na ciepło. Roladki schabowe z oscypkiem są bardzo dobre. Należy pamiętać, że oscypek sam w sobie jest już dosyć słony, dlatego mięso solimy oszczędnie;) Tym razem mięsko podałam z puree ziemniaczanym i zieloną sałatą z jajkami – ta ostatnia, bardzo delikatna, idealnie wprost komponowała …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/11/18/roladki-schabowe-po-goralsku-z-oscypkiem/