Czas przygotowania: 1 dzień Czas pieczenia jednej porcji rogali: 20 minut Liczba porcji: około 26 rogali Kaloryczność kcal: 580 w 1 rogalu Dieta: wegetariańska - 1 kg mąki pszennej np. luksusowa typ. 550 - 400 ml pełnotłustego mleka krowiego - 120 g najlepiej drobnego cukru - mniej niż pół szklanki - 120 g prawdziwego masła - 2 średnie jajka i jedno żółtko - 20 g świeżych drożdży - 1/3 płaskiej łyżeczki soli - użyte w późniejszym etapie 300 g prawdziwego masła - 500 g białego maku - 500 g cukru (dałam mniej, bo 400 gramów) - 300 g okruchów biszkoptowych …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/rogale-marcinskie