Dziś chciałam przypomnieć Wam przepis na blok czekoladowy. To kolejny klasyk rodem z lat osiemdziesiątych i smak mojego dzieciństwa. Robię go rzadko, bo jest niesamowicie kaloryczny a przy tym taki pyszny, że nie sposób mu się oprzeć. W moim domu dodawało się tylko pokruszone herbatniki, ja dodaję orzechy laskowe, które smakują w nim absolutnie genialnie oraz rodzynki i suszoną żurawinę. Tym razem zamiast blaszki użyłam silikonowej formy do babki (podobne dostaniecie tutaj), dzięki czemu wyglądał bardzo efektownie. Niestety przyznam się, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo moje łakomczuchy zdążyły się dobrać do deseru. Składniki: - 1 szklanka mleka lub wody …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2021/11/blok-czekoladowy-z-orzechami.html