Jeśli macie w lodówce twaróg, to szybko i łatwo możecie przygotować z niego pyszne ciasteczka. Świetne do kawy, herbaty, lub po prostu do podjadania. Przechowuję ciasteczka w dużym słoiku lub puszce na blacie kuchennym i często mi się zdarza niekontrolowane podjadanie he, he.... Ciasteczka twarogowe podczas pieczenia rozwarstwiają się podobnie jak ciasto francuskie. Przechowywane w słoiku są miękkie przez kilka dni. Po moich ciasteczkach nie ma już śladu, zostały tylko zdjęcia :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 200 g. masła 250 g. twarogu 1 jajko 1 łyżka śmietany Dodatkowo: czekolada mleczna Wykonanie: Mąkę i cukier wysypać na …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/10/ciasteczka-twarogowe.html