Wcale się temu nie dziwię, bo to niezwykle proste i pyszne ciasto, a aromat kruchego ciasta, jabłek i cynamonu, który roznosi się po kuchni w czasie pieczenia jest nie do zastąpienia. ponadto: 1,5 kg kwaskowatych jabłek 3/4 szklanki cukru ( można dodać więcej w zależności od słodkości jabłek ) cynamon Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 100 g masła cukier waniliowy Dzisiejsza szarlotka różni się od klasycznej jedynie ciastem, które dzięki mące pełnoziarnistej, zyskuje nieco orzechowy posmak. Szarlotka jest niewątpliwie ciastem, które jesienią króluje na naszych stołach. Na ciasto wylać masę z jabłek. Z pozostałego ciasta wycinać paski i układać je na krzyż. Owinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.