Mąkę przesiej do miski przez sitko, zrób dołek i wrzuć świeże rozkruszone drożdże. Do małego rondelka wlej mleko, wsyp cukry i wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki masło. Podgrzej na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się masła, cały czas mieszając łyżką. Całość przelej do miski z mąką i drożdżami, jeśli mleko jest zbyt gorące odstaw chwilę, żeby przestygło i wtedy dopiero wlej. Miskę przykryj ściereczką i odstaw na 10-15 min. żeby drożdże zaczęły pracować. Po tym czasie wrzuć żółtka i wsyp sól. Wszystko wymieszaj i wyrób gładkie ciasto, ręcznie lub przy pomocy miksera. Ciasto ma być elastyczne i odchodzić od ręki, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslodka.pl/bueczki-mleczne/