Boczek paprykowy w słoikach na kanapki

Kasia
Przetwory
20.09.2021 14:21
Boczek paprykowy w słoikach na kanapki

Pyszny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Idealny na kanapkę. Otoczony smalczykiem i galaretką. Gotowany w słoikach może stać wiele miesięcy, w chłodnej piwnicy lub spiżarni, jeśli będziecie potrafili się mu oprzeć i nie zjecie wszystkiego na raz.... Rewelacja!! Polecam Składniki: - ok 5 kg boczku surowego - (bez skóry) - 100 g soli - 2 łyżki słodkiej papryki mielonej - 1 łyżka papryki mielonej wędzonej - 1 łyżka granulowanego czosnku - 5 łyżek majeranku - 10 ząbków czosnku Przygotowanie: Zaczynamy od wykrojenia z mięsa wszystkich twardych kawałków chrząstek ,kości. Następnie mięso kroimy na kawałki takie żeby się zmieściły do słoika …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2021/09/boczek-paprykowy-w-soikach-na-kanapki.html