Bakłażany faszerowane mięsem mielonym i ryżem to pyszne i stosunkowo lekkie danie, które możemy podać na obiad lub kolację na ciepło. Przepis jest mało skomplikowany i dość szybki do zrobienia. Bakłażany faszerowane są aromatyczne, sycące i bardzo smaczne. Stanowią samodzielne danie, do którego nie potrzeba już żadnych dodatków. Zamiast bakłażanów, farszem można nadziać cukinię lub paprykę. SKŁADNIKI NA BAKŁAŻANY FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM: - 3 średniej wielkości bakłażany - 500 g mielonego mięsa z indyka - 300 ml przecieru pomidorowego - 100 g ryżu - 2-3 ząbki czosnku - 1 mała cebula - 150 g sera żółtego - bazylia, oregano, sól …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2012/09/baklazany-faszerowane-miesem-mielonym/