SKŁADNIKI: 2,5 litra bulionu warzywnego 2 golonki z indyka 1/4 główki średniej wielkości białej kapusty 6 ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów 4 łyżki ketchupu 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka ostrej papryki sól natka pietruszki Do dużego garnka wkładamy golonki z indyka, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez godzinę pod przykryciem. Kapustę szatkujemy w cienkie paski, dodajemy do gotującego się mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z pomidorami z puszki. Gdy warzywa będą miękkie odławiamy golonki. Mięso oddzielamy od skóry i kości i z powrotem wrzucamy do garnka. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Przed …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/09/zupa-kapusciana.html