Tym razem inspiracją do powstania poniższego dania był film Cookrate Polska. Przepis nieco zmodyfikowałam dodając natkę pietruszki. Dodatkowo okazało się, że musiałam zwiększyć ilość mąki, bo placki się zupełnie nie trzymały. Możliwe, że wpływ na to miała większa ilość wykorzystanej kapusty. Placki podałam na obiad w towarzystwie wędzonego łososia, rukoli i koperku. Placki można polać kwaśną śmietaną lub kefirem. SKŁADNIKI - 500 g białej kapusty (1/2 małej główki) - 15 g soli - 300 ml kefiru - 2 jajka - 1 pęczek natki pietruszki - 10 g proszku do pieczenia - 100 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) - …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ejszet.blogspot.com/2021/09/placki-z-kapusty.html