Powidła śliwkowe

Beata
Przetwory
09.09.2021 7:14
Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe Nie którzy męczą się z robieniem powideł, gotowanie w garnku, mieszanie, kuchnia zachlapana. Wystarczy powiedzieć koniec z tym i włożyć blaszkę do piekarnika ;-) Blaszka 35 cm x 25 cm 5 słoików 315 ml Składnik: ·4 kg śliwek węgierek ·1 kg cukru Sposób przygotowania: 1.Śliwki myję, kroję na pół i wyjmuję pestki. 2.Układam śliwki na blaszce. 3.Posypujemy cukrem. 4.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180°C. 5.Co piętnaście minut uchylam drzwiczki od piekarnika na pięć minut, żeby odparowała woda oraz mieszam co trzydzieści minut i tak robię do chwili, kiedy śliwki zrobią się upieczone i bardzo gęste. 6.Gorące śliwki przekładam do …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/09/powida-sliwkowe.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook