Pieczone ziemniaki z sosem bolognese

Ewa
Obiad
07.09.2021 17:01
Pieczone ziemniaki z sosem bolognese

Ostatnio dorwałam dosyć duże ziemniaki, które wprost prosiły się, by je upiec i podać z jakimś nadzieniem. Padło na mięsno-pomidorowy sos w stylu bolońskim. I wyszło super 🙂 Ziemniaki piekłam owinięte folią aluminiową. Co prawda nie jestem jej fanką i raczej unikam używania jej (czy foremek aluminiowych) w kuchni, ale w tym wypadku idealnie się ona sprawdza i szczerze, nie wyobrażam sobie z niej nie skorzystać. Ziemniaki wychodzą mięciutkie i nie przesuszone. Gotowe ziemniaki przekroiłam na pół i delikatnie wydrążyłam – dosłownie po łyżce. Środek napełniłam pysznym farszem z mielonej łopatki. Takie ziemniaki to fajna opcja na obiad, ciepłą obiado-kolację …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/09/07/pieczone-ziemniaki-z-sosem-bolognese/