Pieczoną paprykę mogłabym jeść na zmianę z makaronem. W ogóle paprykę lubię w każdej postaci, ale ta pieczona…. mmmm…. Słodziutka, mięciutka i pachnąca. Dla mnie niebo 🙂 Tym razem podałam ją jedynie z mięsem indyczym, pięknie pachnącym kuminem. Lubię ten zapach i smak, choć jest dosyć specyficzny. Do tego ser cheddar, który również jest moim ulubionym. Zazwyczaj mam dwa rodzaje, ten jasny i ciemniejszy, i łączę oba. Ja wykorzystałam 4 papryki, a pomiędzy nie poukładałam na blaszce ziemniaczki pokrojone w księżyce, lekko wcześniej obgotowane, a następnie odcedzone i obtoczone w oleju i przyprawach (oregano, majeranek, zioła prowansalskie, trochę słodkiej papryki, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/09/01/pieczona-papryka-z-indykiem/