Manty - tatarskie pierogi z wołowiną - Niedzielny kucharz

Agnieszka
Obiad
31.08.2021 23:05
Manty - tatarskie pierogi z wołowiną - Niedzielny kucharz

Pyszne pierogi z mięsem wołowym, zupełnie inne od tych, które znasz. Mięso jest surowe. Podczas gotowania aromatyzuje pierożki, zrobione z bardzo cienkiego ciasta. Czas : Godzina Poziom trudności : Średnie Licz ba porcji : 2 Są piero gi rus kie, z mięse m, leniwe, z serem i milion innych odmian, które każdy Polak zna z własnego domu. Szkoda, że tylko nielicz ni dodają do tej listy manty. Manti po turecku znaczy po prostu pierogi. Jest to danie znane we wszystkich krajach azjatyckich i europejskich przez które przeciągnęły wojska Czyngis chana i tatars kie ord y: od Chin, przez Uzbekistan, Turcję, …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/manty-tatarskie-pierogi-z-wolowina/