Wielu z was zastanawia się co począć z mięsem z rosołu, a ja specjalnie gotowałam udźce z indyka, by mieć rosołowe mięso i przygotować dzisiejszą potrawkę. Do dania wykorzystałam 2 górne nogi z indyka bez kości. Kupiłam już tak przygotowane mięso, także oszczędziłam sobie filetowanie mięsa. Oczywiście całego wywaru nie wykorzystałam do zrobienia sosu, resztę podałam jako rosół.Całość bardzo ekonomiczna i czasowo i finansowo. Potrawka to danie już trochę zapomniane. Często robicie potrawkę? A szkoda, bo bardzo zdrowe i dietetyczne i dla małych dzieci i dla dorosłych. Składniki: 2 gotowe udka z indyka bez kości włoszczyzna bez włoskiej kapusty 1,5 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2021/08/potrawka-z-indyka.html