Naleśniki wytrawne mają uniwersalne zastosowanie. Dzisiejsze z dodatkiem szpinaku, zawsze odrobinę zdrowsze niż tradycyjne jasne zjedliśmy jako danie obiadowe. Biały ser z rzodkiewką i szczypiorkiem najczęściej podawany na kanapkach dzisiaj stanowi naleśnikowy farsz. Do naleśników podałam sos czonkowy. Połączenie bardzo smaczne i trafione, polecam do wypróbowania! Składniki na 8 naleśników: 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 4 brykiety mrożonego szpinaku sól 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru Składniki na nadzienie: 250 g twarogu półtłustego 1 pęczek rzodkiewek szczypiorek sól, pieprz 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka - opcjonalnie …