Babka śmietankowa z migdałami to kolejny już przepis ze „ słodkosentymentowego ” zeszytu. Babka jest mięsista i wilgotna, a migdały doskonale podkręcają smak. Prosty przepis na pyszne ciasto do kawy. Uwaga: szklanka 200 ml 200 g kwaśnej śmietany 12% 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 garście płatków migdałów Cukier puder do posypania babki Jajka ubijam z cukrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą masę. Zmniejszam obroty o połowę. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i następnie dodaję na zmianę z kwaśną śmietaną do masy jajecznej. Wyłączam mikser, dodaję płatki migdałów i mieszam delikatnie łopatką. Foremkę na babkę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/babka-smietankowa-z-migdalami/