Kiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla wszystkich, którzy lubią ryż gotowany na mleku z owocami – niezaprzeczalnie smak dzieciństwa 😊 Tutaj w trochę innej odsłonie, ale smak pozostał podobny. Przepis wyszperałam ze starej gazety „Pani domu” z zasobów mamy 😊 Nie licząc czasu na ugotowanie ryżu, pudding ryżowo-truskawkowy wykonacie w zaledwie 30 minut 🙂 Składniki na około 8 porcji (wszystko zależy od wielkości pojemniczków): Ryż gotujemy w osolonej wodzie z mlekiem na miękko. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/pudding-ryzowo-truskawkowy/