Kruche ciasto ze śliwkami pod bezą

Ciasta
05.08.2021 17:38
Kruche ciasto ze śliwkami pod bezą

SKŁADNIKI: 400 g mąki pszennej 200 g masła 4 jajka 240 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 opakowania cukru waniliowego około 400 g śliwek Żółtka oddzielamy od białek. Śliwki kroimy na połówki i usuwamy pestki. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy 40 g cukru pudru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kostkę masło i całość szatkujemy do uzyskania sypkiej masy (kawałki masła powinny być bardzo drobne). Dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy je na 30 minut do zamrażalnika. Piekarnik nagrzewamy do 180°C (termoobieg) Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie cały czas miksując dodajemy pozostały cukier …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/08/kruche-ciasto-ze-sliwkami-pod-beza.html