czwartek, 5 sierpnia 2021 W zdrowej, dietetycznej kuchni filet z indyka coraz częściej zastępuje mieso wieprzowe. Dzisiaj lekkie danie w sosie pomidorowym, idealny dodatek do wszelkiego rodzaju kasz. Mięciutki filet z indyka w aromatycznym sosie to pomysł na niedzielny, rodzinny obiad. Składniki: 800 g filetu z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz czerwona papryka w proszku, kurkuma 2 łyżki masła klarowanego 1 słoik/puszka krojonych pomidorów 1 szklanka bulionu warzywnego 2-3 łyżki mąki listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego kilka gałązek oregano/tymianku 1 łyżka ciemnego octu balamicznego 1 łyżeczka cukru śmietana 18% - opcjonalnie Przygotowanie: - filet z indyka …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2021/08/bitki-z-indyka-w-sosie-pomidorowym.html