Smaczna i sycąca sałatka, którą z powodzeniem można przygotować na większą imprezę. Wychodzi jej dość duża miska. Do sałatki dodaję więcej majonezu niż zwykle, gdyż makaron nieco go wchłonie. Najczęściej łączę 2 łyżki wyrazistego majonezu kieleckiego z jakimś o łagodniejszym smaku. Sałatka najlepiej smakuje po kilkugodzinnym schłodzeniu, kiedy składniki się „przegryzą”. Polecam:) - 400-500g drobnego makaronu - 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek (ja kupuję w Lidlu) - 5 jajek - ogórki konserwowe (u mnie prawie cały słoik) - 1 puszka kukurydzy - 4-5 łyżek majonezu - 1 łyżka musztardy - sól, pieprz Makaron gotujemy na al dente w …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/07/16/salatka-makaronowa-z-tunczykiem/