Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów ok. 100 g listków szpinaku baby 5 jajek 1 ogórek 200 g wędzonego boczku surowego 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 1 puszka kukurydzy Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżeczki musztardy (ostrej) sól, pieprz Sposób wykonania: Od szparagów odłamujemy zdrewniane końcówki, a następnie kroimy je na 2 cm kawałki. Tak przygotowane wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy przez 4 minuty. Następnie odcedzamy je. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ósemki. Boczek (bez skóry) kroimy w plasterki i przesmażamy na złoty kolor. Koperek …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/06/zielona-saatka-ze-szpinakiem-szparagami.html