Składniki: 1 sałata masłowa 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek 1 cebulka z dymki Dressing tahini: sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini 3 łyżki przegotowanej wody 3 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Sałatę myjemy, suszymy i rwiemy na mniejsze kawałki. Rzodkiewki kroimy w plasterki a ogórka w kostkę. Cebulkę kroimy w piórka. Wszystkie składniki sałatki wrzucamy do miski. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy wszystkie składniki sosu i miksujemy blenderem na gładki sos. Sałatę polewamy dressingiem zaraz przed podaniem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/06/saata-z-dressingiem-tahini.html