Składniki (blaszka 36/24,5): Ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier puder 3/4 szklanki, żółtka 5 szt, margaryna lub masło 250 g, kakao 2 łyżki, budyń czekoladowy 1 szt, śmietana 1 łyżka, soda 0,5 łyżeczki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Masa kokosowa: białka 5 szt, cukier 1 i 1/4 szklanki, budyń śmietankowy 1 szt, mąka ziemniaczana 3 łyżki, wiórka kokosowe 150 g, śmietana 5 łyżek, proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki , Ponadto: porzeczka czerwona ok. 400 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy. W oddzielnej misce łączymy pozostałe składniki, dodajemy do białek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Masę wylewamy na ciasto. Wkładamy na 30-40 min do lodówki do schłodzenia.