Chciałabym Wam dziś polecić do popołudniowej kawki pyszny deser na bazie ciasta francuskiego. Jeżeli lubicie migdałowe smaki i delikatny lekko-kwaśny posmak rabarbaru, będziecie zachwyceni. Ja byłam 🙂 Szybko, prosto i smacznie, czyli tak jak lubię najbardziej. A jeżeli lubisz tego typu desery, to polecam Ci również orzechowe choinki z ciasta francuskiego – przepyszne, nie tylko na święta 😉 Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy je połową cukru. Odstawiamy na około godzinę. Powstały syrop odlewamy. Miękkie masło ucieramy z pozostałym cukrem na jasną puszystą masę. Dodajemy po 1 jajku, miksujemy aż każde z nich wkręci się do masy. Następnie obroty miksera …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/06/05/ciasto-francuskie-z-migdalowym-nadzieniem-i-rabarbarem/