Składniki: 100 g makaronu penne 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek 15 pomidorków papryczkowych 1 czerwona papryka 1 dymka (cebulka + szczypior) 1/2 pęczka koperku Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka ostrej musztardy (sarepskiej) 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy przez 6 minut, a następnie wrzucamy do niego pokrojone na 2-3 cm kawałki szparagi. Gotujemy całość przez kolejne 4 minuty. Makaron ze szparagami odcedzamy na durszlaku i przelewamy zimną wodą. Studzimy. Do miski wrzucamy makaron, szparagi pokrojone na 2-3 centymetrowe kawałki, pokrojone na połówki pomidorki, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/06/saatka-makaronowo-warzywna-ze-szparagami.html