Toskańska sałatka "Panzanella"

Toskańska sałatka "Panzanella"

Bazą sałatki jest czerstwy chleb namoczony w wodzie z dodatkiem octu winnego, który nadaje panzanelli charakterystyczny i bardziej intensywny smak. Nie może zabraknąć pomidorów, czerwonej cebuli, ogórka lub selera naciowego w zależności od regioniu i koniecznie dobrej jakości oliwy. Istnieje wiele odmian panzanelli i każdy może swobodnie dostosować ją do swoich upodobań. Osobiscie bardzo czesto dodaję kawałeczki parmezanu i grillowane plasterki cukinii, moja córka ser mozzarella a mąż tuńczyka i oliwki. Polecam Wam serdecznie!

 https://lagrandepiccolacuoca.com/toskanska-salatka-panzanella/
Zdjęcie profilowe La grande e la piccola cuoca
La grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda i jestem autorką bloga https://lagrandepiccolacuoca.com/

Polecane