Do tego zdrowe i kolorowe. 500 g makaronu spaghetti 3 buraki 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki tartego sera grana padano 1/2 limonki lub cytryny Udostępnij Zapisz Od teraz będzie to jeden z moich ulubionych sposobów na prosty i szybki wegetariański makaron (lub na wykorzystanie buraków;) ). Umieszczamy je w misie rozdrabniacza razem z czosnkiem i orzechami oraz wyciśniętym sokiem z cytryny. Dodatkowo: opcjonalnie – wędzony biały twaróg garść orzechów włoskich opcjonalnie ugotowany żółty burak Wyszorowane buraki gotujemy do miękkości. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy posiekanymi z grubsza orzechami oraz wędzonym twarogiem. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy oliwę z oliwek, by uzyskać pożądaną konsystencję. Makaron gotujemy na al dente w lekko osolonym wrzątku.