Zdecydowanie bardziej smakowała mi wersja ciasta z pietruszką, aniżeli z orzechami. Ta z orzechami była super, ale już bardziej w ramach deseru. W teorii zapieczony z całością ser pleśniowy powinien był się rozpuścić i liczyłam, że uda mi się „maczać” w nim kawałki ciasta. Niestety, być może przez zbyt długie przygotowania do sesji zdjęciowej, się to nie udało. Ser był miękki, ale nie tak jak oczekiwałam. Do garnuszka rozkruszamy drożdże. Zasypujemy je 1 łyżeczką cukru oraz 1 łyżką mąki. Wlewamy ciepłe mleko i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do osobnego garnuszka dajemy jogurt, 2 łyżeczki cukru oraz …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/05/19/jogurtowy-wieniec-chlebowy/