Składniki: 5 średnich młodych ziemniaków 1 pęczek rzodkiewek 1/2 ogórka 5 jajek 1 łyżka masła 3 łyżki posiekanego koperku Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Oskrobane ze skórki ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło oraz koper, mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki, ogórek (nieobrany), jajka oraz wystudzone ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do dużej miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy nim sałatkę. Mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/05/saatka-ziemniaczana-z-rzodkiewka.html