Ciasto rumowe

Karolina
Ciasta
05.05.2021 8:53
Ciasto rumowe

Ciasto rumowe (Bolo de ron) zabierze nas w podróż na słoneczne plaże Karaibów, skąd właśnie pochodzi 😊 Propozycja idealna na pochmurne dni 😉 Pyszniutkie, łatwe ciasto z nutką rumu, żółte, jak karaibskie słońce. Miękkie masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję po jednym jajku cały czas ucierając. Mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia mieszam w misce. Obroty miksera zmniejszam do minimum i dodaję powoli mąki z proszkiem na zmianę z rumem, sokiem z cytryny, pomarańczy, a na koniec skórki z cytryny i pomarańczy. Tortownicę o średnicy 20-22 cm smaruję masłem i obsypuję kaszą manną lub wykładam papierem …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/ciasto-rumowe/