Krewetki w czosnku i maśle

Krewetki w czosnku i maśle

Składniki: 750 g krewetek (surowych, mrożonych) 8 ząbków czosnku 80 g masła 100 g białego wina 1 ostra papryczka chilli 1/2 pęczka natki pietruszki szczypta soli Sposób wykonania: Krewetki rozmrażamy i jeśli są nieobrane, obieramy z pancerzy pozostawiając ogonki. Małym nożykiem nacinamy krewetki wzdłuż tułowia i usuwamy czarne jelito. Tak oczyszczone krewetki płuczemy i dokładnie suszymy. Na dużej patelni topimy masło i dodajemy poszatkowany drobno czosnek i pokrojoną w krążki papryczkę chilli. Smażymy przez chwilę i dodajemy krewetki. Smażymy przez minutę, następnie zwiększamy ogień i całość podlewamy winem. Krewetki delikatnie mieszamy i smażymy około 2 minut. Na koniec całość posypujemy …

 https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/04/krewetki-w-czosnku-i-masle.html

Polecane