Biszkopt na tort, wysoki i puszysty. Przepis na biszkopt na standardowy rozmiar tortu. Biszkopt jest pięknie puszysty i gąbczasty, idealny do tortu. Biszkopt nie opada, pięknie wyrasta i ma super gąbczastą strukturę, dzięki czemu bardzo fajnie się nasącza i idealnie zachowuje z kremami. Polecam Wam serdecznie. BISZKOPT NA TORT średnica tortownicy: 21 cm wysokość tortownicy: 9,5 cm składniki: - 5 jaj - 160 g cukru - 150 g mąki tortowej - 50 g proszku budyniowego o smaku waniliowym - 2 szczypty soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka ucieramy z cukrem aż mocno pojaśnieją, potem staną się puszyste i …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smykwkuchni.blogspot.com/2021/03/biszkopt-na-tort.html