Nie ma świąt wielkanocnych bez porządnego kawałka wieprzowej szynki! Też tak uważacie? A do niej albo pyszny domowy chrzan, albo sos tatarski. Oczywiście najlepsza jest taka domowa wędlina zrobiona przez nas samych, kiedy doskonale wiemy co mamy w środku, czyli bez zbędnych wypełniaczy czy chemicznych dodatków. Taka szynkę wieprzową możemy zrobić przy pomocy szynkowara. To bardzo proste i przydatne w kuchni urządzenie. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, wkładamy je do plastikowego woreczka przeznaczonego do parzenia w szynkowarze. Do woreczka wkładamy również przyprawy z marynaty i czosnek. Mięso umieszczamy w wypełnionym wodą szynkowarze z kołnierzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2021/03/szynka-wieprzowa-z-szynkowara.html