Gyrosowe Kotlety

Beata
Obiad
30.03.2021 10:40
Gyrosowe Kotlety

Szybkie danie, dla osób które nie mają czasu na przygotowanie posiłku, kotlety mielone w warzywach z ryżem. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy masę. Robimy dłonią okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Na drugą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wsypujemy mrożonkę danie Express. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie wsypujemy z torebki przyprawy, które znajdowały się w warzywach. Pięć minut gotujemy. 3. Warzywa z ryżem wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/gyrosowe-kotlety.html