Chrupiące paluszki z kurczaka

Ewa
Obiad
25.03.2021 8:52
Chrupiące paluszki z kurczaka

Przepisów na takie paluszki z kurczaka otoczone płatkami kukurydzianymi nigdy dość. Tym bardziej, że oprócz płatków kukurydzianych panierkę tworzy tu też tarty parmezan. Takie mięsko wyjątkowo przypadło do gustu mojemu Smykowi. Mięso wychodzi soczyste i smaczne (jednak dwóch moich ulubionych przepisów nie przebija. Jeśli chcesz, zobacz też nasze ulubione przepisy na: chrupiące nuggetsy smażone lub pieczone). Majonez łączymy z ketchupem, rozmąconym jajkiem oraz przyprawami. Do tej mieszanki dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie mięso osączamy z marynaty (ważne, by nie zostało jej na kurczaku zbyt dużo, bo nadto rozmoczy panierkę). Płatki kukurydziane kruszymy …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/03/25/chrupiace-paluszki-z-kurczaka/