Pyszny deser, lekki jak chmurka. Na zewnątrz chrupiąca beza, a w środku delikatna pianka. Wierzch przykryty masą śmietankową z mascarpone i ulubionymi owocami. To właśnie Pavlova. Wspaniały tort bezowy, który po raz pierwszy został przygotowany dla rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej, prawdopodobnie w 1926 roku. Ja przygotowałam go dla męża na urodziny, zamiast tradycyjnego tortu. Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście Pavlovej, to konieczne musicie spróbować. Postaram się, jak najdokładniej opisać Wam sposób przygotowania. Tak, żeby każdy, bez problemu mógł zrobić swój tort bezowy w domu. Składniki: 6 białek 1,5 szklanki cukru (moja szklanka ma 230 ml) 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/03/beza-pavlova.html