Mazurek cytrynowy z białą czekoladą - przepis Marty

Mazurek cytrynowy z białą czekoladą - przepis Marty

Przepyszny mazurek cytrynowy z białą czekoladą to idealne ciasto na nadchodzącą Wielkanoc. Obłędnie kruchy spód w towarzystwie orzeźwiającego, lekkiego, ale intensywnego cytrynowego kremu z wyczuwalną nutą białej czekolady na pewno podbije Wasze serca. Polecam!!! Margarynę pokroić na mniejsze kawałki, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez 15 minut, a następnie wylepić nim dno i boki blachy do mazurka. Nakłuć ciasto widelcem i piec przez 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 190 C (termoobieg). Wyjąć, przestudzić. Z cytryn wycisnąć sok, przetrzeć przez drobne sitko, aby był klarowny. Dodać do metalowej miski wraz z roztrzepanymi jajkami i przesianym cukrem …

 https://www.marta-gotuje.pl/mazurek-cytrynowy-z-biala-czekolada/

Polecane