1 kg. schabu sól, pieprz, papryka słodka i ostra majeranek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchewka Wywar: 750 ml.wody 3 liście laurowe 10 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka lubczyku suszonego 1 kostka mięsna (użyłam Winiary) Zasmażka: 20 g. masła 1 łyżka mąki Wykonanie: Schab umyć i pokroić w plastry. Następnie obsypać przyprawami (sól, pieprz, papryka słodka i ostra, oraz majeranek). Przyprawione plastry schabu włożyć do pojemnika, zamknąć i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab po kilka minut z każdej strony. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/03/schab-w-sosie-z-piekarnika.html