Kotlety mielone pod kołderką z pora

Beata
Obiad
04.03.2021 13:02
Kotlety mielone pod kołderką z pora

Ale pyszne posmakujesz nie pożałujesz, same rozpływają się w ustach. Mielone kotlety z porową pierzynką. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą gyros, wsypujemy dwie łyżki bułki tartej i wyrabiamy mięsa robimy duże kulki, rozpłaszczamy ręką na cienkie kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojonego w krążki pora, doprawiamy pieprzem oraz solą. Wlewamy śmietanę i gotujemy do chwili aż sos zrobi się gęsty. 4. Ser oraz paprykę ścieramy na tarce o dużych oczkach …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/kotlety-mielone-pod-koderka-z-pora.html