Składniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 szklanka bulionu warzywnego (lub 1 szklanka osolonej wody) 2 bataty (około 350 g po obraniu) 100 g liści jarmużu (bez twardych łodyg) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 135 g sera feta 3 ząbki czosnku pół lub 1 cała ostra papryczka (do smaku) 3 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kuminu rzymskiego Sposób wykonania: Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, wsypujemy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez 25 minut od zagotowania (na wolnym ogniu i pod przykryciem). Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/03/peczotto-z-batatami-i-jarmuzem.html