Tym razem tort na jasnym biszkopcie. Środek jest mocno porzeczkowy z kwaskowatym posmakiem. Jeśli wolicie delikatny posmak porzeczki, dodajcie połowę dżemu. Wierzch obsypałam zmielonymi na mąkę orzechami włoskimi, które bardzo dobrze się komponowały z porzeczką. Całej rodzinie bardzo smakował, więc mam nadzieję, że Wam również. Opis jest długi i wydaje się skomplikowany, ale w rzeczywistości tort nie jest trudny w przygotowaniu. BISZKOPT. Każdy blat piekłam w osobnej formie (zdjęcie poniżej). Nie wiem, jak biszkopt będzie wyglądał upieczony w całości i czy łatwo da się przekroić na 3 blaty. Jeśli się nie uda i otrzymacie tylko dwa blaty, nie martwcie się. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kuchniabezglutenu.pl/bezglutenowy-tort-porzeczkowy/