Składniki: 1 brokuł (około 500g) 250 g paluszków krabowych 3 jajka 2 małe pomidory 1/2 czerwonej cebuli 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki pestek słonecznika Sos winegret: 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Brokuł dzielimy na różyczki i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy przez 7 minut i odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Paluszki krabowe również kroimy w kostkę. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Brokuł wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę, rozdrobnioną cebulę oraz paluszki, mieszamy. Na wierzchu układamy …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/02/saatka-z-brokuem-paluszkami-surimi-i.html