Truskawkowa Finezja

Ciasta

09.02.2021 10:02

Truskawkowa Finezja

Składniki BISZKOPT 4 jajka 100 g cukru 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM 400 ml mleka 10 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy (40g) 100 g masła GALARETKA 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 500 ml wody Przygotowanie: BISZKOPT Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Cudowny i puszysty biszkopt z dodatkiem słodkiej masy oraz galaretki z aromatycznymi truskawkami to idealne połączenia smakowe, które zawiera ciasto truskawkowa Finezja. Zapraszam serdecznie na ciasto truskawkowa Finezja, które stanowi idealny dodatek do aromatycznej kawy, a także będzie świetnym pomysłem na poczęstunek dla gości. Do przygotowania ciasta możecie użyć świeżych truskawek, ale jeśli nie macie do nich dostępu, śmiało można sięgnąć po mrożone, z ich dodatkiem również smakuje rewelacyjnie. Wykonanie Pierwszą część biszkopta umieszczamy w blaszce, następnie wykładamy na niego 2/3 masy budyniowej. Masło miksujemy na krem, następnie dodajemy do niego stopniowo po łyżce budyniu. Sama bardzo często je wykorzystuję, kiedy nie ma sezonu truskawkowego, a mam ochotę na ten wypiek. Ciasto truskawkowa Finezja jest bardzo delikatne i lekkie, charakteryzują je cudowne, soczyste kolory, wspaniały wygląd oraz jeszcze lepszy smak. KREM 250 ml mleka zagotowujemy z dodatkiem cukru. Kiedy masa jajeczna będzie gotowa, dodajemy do niej mąkę i delikatnie mieszamy przy użyciu drewnianej łyżki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przepiski.pl/truskawkowa-finezja/